2-e Online Klassiek Schaaktoernooi

19. jun, 2021

De laatste ronde heb ik maar afgezegd ... vakantie met de familie is heilig ! Vrijdag avond werd het een gezellig etentje in een restaurantje langs het water in port d'Albret.

7. jun, 2021

Met zwart tegen Vandevelde Quinten (Elo 1313). Net voor mijn vertrek op reis vraagt mijn tegenstander om de partij op zondag te spelen. Zaterdag kan hij überhaupt niet en anders wordt het forfait. Winnen met forfait daar heb ik niets aan en stel hem voor om te wachten tot ik op bestemming kom en zie of er iets te regelen valt. De internetverbinding is niet optimaal maar we vatten onze partij toch aan op zondagavond. Het werd vrij kort !  Na dubbel pionnenverlies strijk ik de vlag op zet 18. Ik was duidelijk in vakantiemodus.

5. jun, 2021

Met wit tegen Cecilia Pereire Garza (NC).  Een knap talentje zo te zien als ik haar partijen bekijk. Dit wordt weer geen makkie.

Mijn jeugdige tegenstander was akkoord om onze partij op zaterdag 5 juni te spelen .  Zo kon ik op vrijdag dan toch de AV van onze club volgen.

Verloren (deze keer niet door een blunder maar door een mouse slip). Op zet 13 , "drag and drop" en de "drop" ietsje te snel losgelaten en foetsie mijn Dame. Opgeven was het verstandigst. Décidément c'est pas mon jour 😠.

CREB_MAHIEU_Jacques vs cici_schaak: D11 Slav Defense: Quiet Variation • lichess.org

26. mei, 2021

Met zwart tegen De Winter Kevin (Fide 1758). Verloren.

Jacques Mahieu:Stond wat verkrampt in een Franse partij tot mijn tegenstander een pawn break forceerde met d5. Dit gaf mij wat ademruimte maar Stockfish geeft aan dat er meer in zat voor mij na d5. Ik speelde echter met het verkeerde paard en weg was de kans. Uiteindelijk verloor ik een pion bleef nog wat tegenspartelen maar in feite was het toen al game over. Bravo Kevin!

Kevin De Winter:In een aangename partij kreeg ik veel initiatief en aanvalsspel, maar zoals wel vaker kon ik mijn geduld niet bedwingen en probeer ik iets te forceren waar het nog niet nodig was. Na veel geruil kon ik uiteindelijk toch een pion winnen, hoewel we blijkbaar allebei een zet gemist hadden die dit tegenhield. Met de pion voorsprong kon ik naar het eindspel, waar ik ondanks een paar schoonheidsfoutjes toch de winst kon behalen. Een zeer leerzame partij tegen iemand die zeer goed weerwerk bood

 

19. mei, 2021

Met wit tegen De Wachter Livia (Fide 1097). Livia speelde een sterke partij. Ik kwam wel een pion voor maar deed toen enkele mindere zetten waardoor zij dreigend tegenspel kreeg. Haar loperpaar ondersteund door een Toren was duidelijk beter dan mijn 2P +T . Tijdnood speelt echter ook! Zij had enkele zwakke pionnen in haar stelling en ik kon hierdoor actief verdedigen. In tijdnood verkwanseld ze een stuk. Game over.