2-e Online Klassiek Schaaktoernooi

6. mei, 2021

Ik kom uit met wit uit tegen Pattijn Branco een beginneling blijkbaar. We zien wel.

Een onnauwkeurigheid in de opening leidde tot een fenomenale blunder van mijn tegenstander met stukverlies. Mijn sympathieke tegenstander verdedigde daarna dapper maar onder de toenemende druk en de moeilijkheid om nog goede zetten te vinden in de krampachtige positie waarin hij geraakte deed hem de das om. Mijn eerste partij waarin ik mijn tijd goed gebruik en blijkbaar rendeert dit.  Ik was verrast bij de computeranalyse : 0 onnauwkeurigheden, 0 fouten en 0 blunders !

30. apr, 2021

Dit wordt weer een succes! 74 deelnemers in totaal. Ik speel in het B toenooi. Eerste ronde met zwart tegen Michaël Bernaert (Fide 1770). Mijn tegenstander was zo vriendelijk om onze partij naar maandagavond te verplaatsen zodat ik vrijdag nog mijn 4-e plaats in het Lentetoernooi van Veurne kan verdedigen . 

Het werd een spannende partij waar we in een gelijkwaardig eindspel belanden 2 P tegen mijn L&P. Dit soort eindspelen ligt mij blijkbaar niet. Het evenwicht werd aanvankelijk behouden en een remise leek haalbaar maar de macht van de paarden had ik duidelijk onderschat. Een onachtzaamheid van mij kostte me niet alleen een cruciale pion maar mijn stelling evolueerde van 0 naar +5 voor wit.  Opgave was de meest elegante volgende zet.

Het gaat om versnelde paringen (1 ronde) en ik zit net in groep 1.  Volgende ronde weer normale paringen en dus ook tegen een verliezer.  

12. apr, 2021

Na het grote succes van de OKS kennismaking volgt er nu een 2de (volledig) toernooi van 7 ronden.
We spelen in 2 reeksen met de grens op 2000 elo. (met overgangszone van 1900-2000 waar spelers mogen kiezen).
Naast het schaken is er ook de super gezellige analyse bar achterna waar je nog eens een praatje kan slaan met de andere schakers en partijen besproken worden.
Inschrijvingen zijn open: Online Klassiek Schaak / Tournoi d'échecs classique en ligne (myvcc.be)
Alle info staat op de site, indien er nog vragen zijn aarzel niet mij te contacteren.

groetjes Mark Dechamps

Ik doe mee !