Online Klassiek Schaaktoernooi

9. apr, 2021

Een 44-e plaats op 61 met 2 uit 4 Pfff ... niet zo denderend.

31. mrt, 2021

Met zwart tegen Decraene Lotus (Fide 1263). Een elfjarig meisje aangesloten bij "Chesspirant". Zal weer opletten zijn.  Ik zie dat zij zeer actief is op het toernooicircuit. Het werd een Franse partij. De ruilvariant ... maar de jonge juffrouw had ggenszins de intentie om remise te maken. Het werd scherp gespeeld (unbalanced) met een vroeg c4. Dit leidde tot een geïsoleerde d pion die uiteindelijk verloren werd. In het eindspel liet ze de afriuil van de torens toe wat natuurlijk fataal afliep. Maar afgezien van het inschatten van het eindspel knap gepeeld van deze youngster. Binnen enkele jaren zal het niet meer zo gemakkelijk zijn om te winnen van deze dame!

Ik eindig dus met een povere 2 uit 5 ... dit had beter gekund.

24. mrt, 2021

Met wit tegen Tom Beyen (Elo 1771). Mijn tegenstander was akkoord om onze partij op donderdag te spelen. Ik kan dius weer meedoen aan het lentetoernooi van mijn club in Veurne dat ook op vrijdagavond gepland staat. Merci ! Het werd remise na een spannende partij waar zowel wit als zwart de winst gemist hebben. 

14. mrt, 2021

Met zwart tegen Buysens Jonas (niet geklasseerd).  Jonas was zo vriendelijk om onze match naar donderdag te willen verplaatsen. Zo kan ik vrijdag dan toch deelnemen aan het Lentetoernooi van de Koninklijke Veurnse Schaakclub. Het werd een scherpe partij waar ik mits het laten schieten van een kwaliteit de betere kansen had (volgens Houdini althans alhoewel bij correct spel van wit het tot remise uitdraait). Ik dacht echter beter te kunnen en verloor.  Again !!!

Mijn tegenstander had zich goed voorbereid en één van mijn vorige partijen geannaliseerd. Op mijn "break move" kreeg ik dan ook een beter antwoord voorgeschoteld. Bravo! Voor de moment kom ik nog zelden aan voorbereiding toe😠 .