't heeft een tijdje geduurd maar 't is een goede beslissing

Eindelijk!

Zondag 1 maart 2020

Ronde 4 met zwart tegen Lesage Eddy (Elo 1549). Opening perfekt gespeeld maar in het middenspel liep het mis. Pion onnodig verloren en dan nog één weggegeven om tegenspel te kijgen. Dit lukte redelijk maar was uiteindelijk niet voldoende. 2,5 uit 4 ... ik had meer verwacht.

Zondag 12 januari 2020 ronde 3

Met wit tegen Nils van Torre (Elo 1572) een jong talentje van Oostkamp). Ik had hem in ronde 2 aan het werk gezien en wist dat het opletten geblazen was. Ik speelde dan ook voorzichtig maar met behoud van het initiatief. Ik heb het loperpaar maar zijn stelling is solide. De enige open lijn kan ik wel bezetten maar niet in zijn kamp penetreren. Na afruil van de torens werd het remise.

Zondag 10 november ronde 2

Change of venue ... we spelen niet in Brugge maar in Oostkamp.  Ik met zwart tegen Byle Jacques (1418N en 1519F).  De tegenstander maakt het mij gemakkelijk ... na de opening laat hij mij bezit nemen van de open d lijn. De enorme druk die erop volgt kan hij amper pareren en hij riskeert een stuk te verliezen.  Ten einde raad offert hij dan ook zijn paard voor 2 pions maar dit blijkt onvoldoende want de druk blijft ... hij dreigt de kwaliteit te verliezen. Een poging om ook dit te pareren loopt slecht af ik win 2 lichte stukken voor een toren.  Hij geeft op! Toch niet onaardig gespeeld voor een 2 jarige. 

Een overwinning ... maar ook een ontchoogeling want ik verneem nu dat de C reeks niet verrekend wordt voor Fide rating. Had ik dat geweten ... Soit ik zal het maar als een training beschouwen.

Liga kampioenschappen C reeks 2019-2020

Nu de ligakampioenschappen ook voor Fide rating meetellen heb ik besloten mij terug in te schrijven. Mijn laatste deelname dateert van 1979 ... waarna ik enkele jaren nadien het schaken zelfs volledig vaarwel wenste ... om het pas na 28 jaren terug op te nemen. Ik ben ingeschreven in de C reeks (ja die schaakloze jaren hebben hun tol geëist).  Pittig detail ... bij mijn laatste deelname speelde ik ook in de C-klasse en won die! Toenertijd werd je nog op het Stadhuis met een receptie gelauwerd en ontving je een kleine trofee die ik in een doos op zolder heb teruggevonden 🙂. 

7 ronden zwitsers cadans 1u30' + 30" per zet in de lokalen van de KBSK.  De eerste ronde op zondag 6 oktober ben ik uitgeloot met wit tegen Duyck Bart maar moet ik uitstellen want op reis. Ik haal die wel in op 20 oktober. Mooie partij met wederzijdse kansen en mindere zetten langs beide zijden.  Tegengestelde rochades leveren altijd scherp spel op.  Langs beide zijden werd een koningsaanval opgezet.  De mijne was iets sneller en resulteerde in een ondekbaar mat!