22. dec, 2018

Vrijdag 21 december 2018 2-e inhaaldag

De selectieronden zijn voorbij en er vallen nog heel wat inhaalpartijen te spelen voor het jaareinde!  Onze voorzitter schakelde dan ook een extra inhaaldag in op 27 december (partijen starten om 14 u).

Inhaalpartijen:

R3 Jacky – Bart
R5 Dennis – Bart
R6 Frans – Dennis
R6 Jacky –Jean
R7 Geert V – Niels
R8 Jacky – Claudy 
R11 Niels – Bart

Drie dus voor mij. Tegen Bart speel ik op vrijdag 26 december en tegen Jean op zaterdag 27 december. Vandaag 21 december speelt Niels tegen Bart en handel ik mijn partij tegen Claudy af. 

Het werd:

R11 Niels – Bart 0,5-0,5
R8 Jacky – Claudy 0-1
R8 Jean-Dennis 0-1

Claudy antwoordde b6 op 1c4 … dit ken ik ook redelijk goed en kom dan ook met initiatief uit de opening. In het middenspel beslis ik met mijn Dame in het vijandelijk kamp op de Koningsvleugel op pad te gaan.  Gevaarlijk met nog alle stukken op het bord maar biedt toch wel mooie  perspektieven … “wie niet waagt, niet wint” ! De damevleugel ware beter geweest wist Houdini mij achteraf te vertellen want ik verlies mijn openingsvoordeel en uiteindelijk een pion (wat niet echt nodig was).  Ook Claudy vindt hier niet de optimale zetten en komt met die pion in meer niet verder dan “black is slightly better ”! Na zwart’s 36-e zet Pd5 (only move … wij hebben beiden een matdreiging) ga ik in de fout door in onderstaande stelling op winst te spelen met 37 Ta7 !? (Black is clearly better) en verloor uiteindelijk.   

 

 

Met een kwaliteitsoffer 37 Txf2 kon ik remise afdwingen maar ik dacht verkeerdelijk dat er meer in zat voor mij.