15. dec, 2018

Ronde 11 vrijdag 14/12/18

 

Voor de laatste ronde van de poule fase stonden enkele spannende wedstrijden (lees voor het behoud in de A-reeks) op de agenda … maar twee ervan werden uitgesteld. Het wordt dus wachten op de inhaaldagen om de drie dalers naar de B reeks te kennen.

Claudy was bye
Aurèle – Frans 0-1 (Aurèle gaf een stuk cadeau)
Geert V – Jean 1-0 (In een uiterst scherpe partij trok Geert uiteindelijk het laken naar zich toe)
Niels – Bart M (Niels stelde uit)
Guy – Dennis  1-0 (Dennis stelde) 
Geert D – Jacky 1-0

Na de opening gaat het op en af zonder noemenswaardig voordeel en tot zet 22 blijft het evenwicht behouden.  Daarna doe ik wat mindere zetten … maar de stelling is uiterst complex en ik dreig toch een beetje op de Koningsvleugel en blijf in leven “the position is equal zegt Houdini op zet 27” … maar ja die 450 Elopunten in meer van Geert wegen toch zwaar in een gelijke complexe stelling.  Maar ook Geert vindt niet altijd de juiste voortzetting … op zet 32 speelt hij Df2 waarna ik de Dames afruil en in een verloren stelling terecht kwam. Na Geert’s Df2 wist Houdini mij thuis te vertellen “Black is clearly winning” en taxeert de stelling -12,0 voor mij. Lxg2 en het is over en out voor wit … een gemiste kans (Zie onderstaand diagram).

 

Spijtig maar toch tevreden met die partij want de ervaring met die variant zal mij nog mening punt opleveren in mijn toernooi partijen.