1. okt, 2018

Start Clubkampioenschap 2018-2019

We starten met het clubkampioenschap 2018/2019 op vrijdag 29 september ... en spijts de diverse voorstellen voor een andere formule, waarover gediscuteerd en gestemd werd op de AV, blijft alles zoals het was ... behalve dan het inkorten van de speelcadans en de toernooileiding die nu door Bart waargenomen wordt.

Dit seizoen zal ik mijn verslaggeving wegens tijdsgebrek (het is algemeen geweten dat gepensioneerden tijd tekort komen) beperken tot mijn eigen partijen. De overige resultaten en klassementen zullen te vinden zijn op onze club web stekdie regelmatig door Seba zal bijgewerkt worden. 

 

 

 

 

 

 

De samenstelling van de poules en de paringen voor ronde 1 zijn als volgt:

Onze nieuwe toernooileider zette ook het toernooireglement op papier ... kwestie van alles vlot te laten verlopen.

De resultaten:

En nu mijn partij ... dus Jacky met wit tegen Aurèle.

Aurèle begint aan de partij met uit te leggen dat hij een drukke en zware dag gehad heeft. Hij speelt tamelijk snel en doet op zet 5 een ondoordachte zet e5 (zie onderstaande stelling).

Dit leidt tot een verloren stelling na mijn antwoord 6. Pdb5. Het verergert nog na zwarts 6 Pe7 ... nu wordt hij nog gederocheerd ook (Lf8 was nodig maar verliest toch).  Hij was blijkbaar de kluts kwijt want een 10-tal zetten later ziet hij een combinatie niet en verliest een stuk. Toen vondt hij het genoeg en hijste de witte vlag. 1 - 0.