31. dec, 2016

Tweede inhaaldag op vrijdag 30/12/2016 ... de situatie wordt ietsje duidelijker!

Nog maar net terug van mij toernooi in Béthune maar toch even binnenspringen in ons clublokaal want er staan drie belangrijke inhaalpartijen geprogrammeerd … Piet, Geert V en Bart M strijden voor een plaats in de A.

 

 

R2: Geert V-Piet remise (Voor beiden zou winst een belangrijke stap zijn in het behoud in de A reeks. Er wordt dus van beide kanten stevig en zonder risico gespeeld. Geert lijkt in moeilijkheden te geraken op zijn damevleugel maar kan het nog net oplossen. Na dameruil probeert Piet  met zijn centrumpionnen een doorbraak te forceren.  Weer vindt Geert nog net de oplossing. Met nog weinig tijd op de klok moet Piet in remise berusten)

R6: Dave-Aurèle 1-0 (Winst zou Aurèle mathematische zekerheid geven voor de A reeks. Hij start in zijn gekende aanvalsstijl … is iets te geweldig en laat zijn toren insluiten waardoor hij een kwaliteit verliest … weliswaar voor een  pion en een scherpe aanval. Dave ziet de bui al hangen en moet de efficiëntste defensieve zetten op het bord toveren.  Aurèle heeft duidelijk het initiatief maar mist een kans … en verliest de partij. Uit de post mortem analyse blijkt dat de gemiste kans toch niet verder dan remise zou leiden)

R9: Bart M-Frans remise (Voor Bart de laatste partij van de voorronde.  Bij winst is hij zeker van de A.  Ook dit lukt niet en het wordt remise)

De situatie met nog één inhaaldag te gaan ziet er nu zo uit:

Niels heeft nu, net als ik, met 4,5 genoeg om zijn plaats in de A reeks te verzekeren.

Geert V kan bij winst tegen Niels slechts 3,5 meer halen en gaat dus zeker naar de B reeks.

Aurèle blijft op 4 net als Bart maar is nu ook zeker van de A. In hun ondeling duel won Aurèle. 

Piet moet sowieso winnen van Jean om nog in de A te geraken.

Bart kijkt toe langs de zijlijn.  Wint Piet dan wordt het de B reeks voor Bart.  Haalt Piet slechts remise of verliest dan gaat hij naar de B.

Het wordt dus wachten op de uitslag van R4: Jean-Piet op de laatste inhaaldag na Nieuwjaar.  De overige te spelen partijen zijn:

R8: Frans-Aurèle  
R10: Geert V-Niels