24. dec, 2016

Eerste inhaaldag en nog steeds geen definitieve reeksindeling voor de A!

Van de 4 geplande inhaalpartijen werden er slechts 3 afgewerkt.  De match Frans-Aurèle werd opnieuw uitgesteld. Frans en Aurèle waren er wel maar Aurèle was er met zijn Engelse familie en zag het niet zitten om zijn zware partij tegen Frans af te werken.  Spijtig want dat had dan al een duidelijker beeld gegeven over de definitieve samenstelling van reeks A.

R4: Geert V-Guy remise (Na ruil van de meeste stukken komen we in een eindspel paard tegen loper met gelijk aantal pionnen gespreid over beide flanken en zonder zwakheden in de stelling. Misschien iets gunstiger voor Guy met de loper maar er werd remise overeengekomen)

R4: Dave-Claudy 1-0 (Zware en lange strijd in dewelke Claudy in de afwikkeling naar het eindspel de kwaliteit moet laten.  Een bijkomende pionwinst levert de winst op voor Dave)

R6: Niels-Piet 1-0 (De clash van de avond! Beiden willen winnen. Aanvankelijk lijkt Piet in een gedrongen stelling te verzeilen. Maar voor Piet is dit een gekende (gewilde?) opzet want geleidelijk aan komt hij los en lijkt met pionwinst de bovenhand te krijgen. Niels heeft wel tegenkansen en benut die ook. De tijdnood speelt Piet parten en in een stelling met een paard méér voor twee pionnen vindt hij de juiste zetten niet en verliest de partij.)

De kansentabel ziet er nu zo uit:

 Een toelichting (vanuit mijn situatie):

Niels moet nog een halfje halen tegen Geert V (die zijn huid toch duur zal verkopen). Bij verlies eindigt Niels gelijk met mij maar ik won onze onderlinge partij.

Piet kan maximaal nog 4,5 halen als hij zijn beide partijen wint tegen Jean en Geert V. Geen onmogelijke taak maar blijft dan wel achter Jacky en Niels gezien hij beide onderlinge partijen verloor!

Bart M moet winnen van Frans om op 4,5 te komen zoals ik. Onze onderlinge partij werd remise. We wonnen allebei al ne keer met zwart en als hij zijn laatste partij wint (= met wit) dan hebben we allebei 2 winstpartijen en staan we nog volkomen gelijk. Het 4-e scheidingscriterium zal dan bepalend zijn.

Aurèle moet maar een halfje halen uit zijn laatste twee partijen tegen Frans en Dave.  Met 4,5 heeft hij genoeg want wij speelden onderling wel remise maar hij heeft meer winstpartijen.

Geert kan maximaal 4 halen als hij zijn partijen tegen Piet en Niels wint. Hij blijft wel achter mij maar maakt toch nog een waterkansje om in de A te geraken.   

Jacky kan enkel vanaf de zijkant toekijken hoe het verder verloopt maar gezien hij van nature een optimist is plaatste hij zich al bij de A 🙂)

Nog in te halen: 

R2: Geert V-Piet
R4: Jean-Piet
R6: Dave-Aurèle
R8: Frans-Aurèle  (6/1/2017)
R9: Bart M-Frans
R10: Geert V-Niels

Spannend tot op het einde!  Nog maar eens het bewijs dat het poule systeem de clubcompetitie toch super interessant maakt.