26. nov, 2016

Ronde 8 op 25/11/2016

Claudy-Bart M 1-0 (Claudy vond een zwakte in de voorzitter's stelling en met het nodige geduld werd Bart's positie gesloopt)

Geert D-Guy 1-0 (Guy kwam in de opening al snel in de problemen en was genoodzaakt om de kwaliteit in te leveren, Geert sloot dit in stijl af.)

Dave-Piet 1-0 (Piet gaf na lang het evenwicht te hebben gehouden een stuk en meteen de partij weg)

Frans-Aurèle (Frans stelde uit)

Niels-Jean (Ook Jean stelde uit ... hij zag het niet meer zitten na een lastige toernooiweek in Cambrai) 

Geert V-Jacky (Net na het veteranentoernooi afgesloten te hebben besloot ik toch maar s'avonds een derde partij te splen.  Dit verliep vrij inspiratieloos. Na massale stukkenruil besloten we in remise.  Wellicht verspeelde ik hier mijn A ticket ... but who cares ...)

En zondag op IC dag speel ik mijn uitgestelde partij Piet-Jacky. Wil ik nog een kans maken voor de A reeks dan is winnen hier een must! Na de opening blijft de positie in evenwicht maar er is spanning in het centrum. The battle is on ... Piet ruilt als eerste in dit centrum.  Het geeft mij een kans om hem een geisoleerde pion te bezorgen.  Het is niet veel maar mijn plan is die pion onder druk te zetten. Ik neem nu het initiatief over en Piet moet zich defensief opstellen. Door een minder nauwkeurige zet dreigt hij de isolani te verliezen ... wat uiteindelijk ook gebeurt. Daarna volgt een tweede pion.  Na afruil van van de dames komen we in een Toren eindspel met 2 pionnen méer voor mij op de koningvleugel.  De rest is techniek ... Piet spartelt nog goed tegen maar moet uiteindelijk plooien! 0-1 Oef!!!!! Na deze partij krijg ik weer hoop ;-) Het nieuwe klassement ziet er nu zo uit. Alles is nog mogelijk en als ik de uitgestelde partijen bekijk wordt dit nog een spannende strijd voor de 8-e plaats in de A reeks!De inhaalpartijen na ronde 8:

  • R2 Geert V-Piet
  • R4 Geert V-Guy
  • R4 Jean-Piet
  • R4 Dave-Claudy
  • R6 Niels-Piet
  • R8 Niels-Jean