9. apr, 2016

Vrijdag 8/04/2016 ... beslissende inhaaldag voor de B reeks

Guy speelt met wit tegen Piet. Het wordt een slopende partij waarin het lang evenwichtig is.  Ze gaan in een Dame eindspel met elk 6 pionnen.  Niettegestaande Guy enkele zwakke plaatsen in zijn pionnenstelling heeft blijkt de remise in zicht. Op dat moment vergeet hij zijn geîsoleerde pion en speelt hem kwijt. Met twee verbonden pionnen op de damevleugel en pionnen op beide vleugels kan Piet nu na dameruil kalm de theoretisch winst binnen halen. 0-1.

Ik neem het met zwart op tegen Jean. Ik doe een zetverwisseling in de opening en die blijkt niet zo onschuldig te zijn op positioneel vlak.  Ik hou lang stand zoek tegenkansen die Jean altijd net kan pareren. Wat te vrezen was door de zetverwisseling in de opening komt ook uit ... pionverlies.  Nog even doorspelen maar de ene pion na de andere zal nu vallen. Ik tracht nog wat pokerzetten te brengen maar moet na 5 pionnen achterstand toch opgeven. 1-0.

Het klassement:

 

Met nog één inhaalpartij Bart M vs Guy te spelen is de kampioen toch al gekend. Bij winst komt Bart wel op gelijke hoogte van Piet maar Piet haalt het dan op scheidingspunten (één winstpartij méér).

Het klassement op scheidingspunten ziet er momenteel zo uit: