13. feb, 2016

Ook op de 3-e speeldag werd fors gestreden in de B-reeks

In de partij Bart M-Jean kwam tegen de voorzitter zijn c4 de gebruikelijke dame-indische opstelling van Jean op het bord. Dit hield lang goed stand alhoewel Bart de druk steeds maar verhoogde.  Die werd zodanig opgevoerd dat Bart met een dameoffer de partij kon beslechten.1-0.

Piet-Jacky werd ook een sterk bevochten partij.  Toen het centrum opengebroken werd en enkele stukken waaronder ook de dames afgeruild werden zag Piet de kans om de open d lijn te bezetten.  Om geen pionnen te verliezen diende ik zelfs de verdubbeling van zijn torens op mijn 7-e lijn toe te laten.  Voldoende voor winst dacht Piet en ik eerlijk gezegd ook.  Dan maar zelf een pion offeren. om een lijn te openen en mijn torens aktief te maken. De tijd meehelpend vond Piet wellicht niet de optimale zetten alhoewel Houdini vindt dat de stelling voor wit houdbaar bleef voor zover ik geen torenruil toelaat. Wat er ook van zij rond de 60-e zet werd remise overeengekomen. 

De partij Niels-Guy werd uitgesteld.

Volgende week werd een inhaaldag ingelast omwille van het Open toernooi van Cappelle la Grande.  Claudy, Aurèle, Jean en ik nemen er aan deel!