30. jan, 2016

Let the battle begin!

De 4 reeksen zijn samengesteld en de titelstrijd kan beginnen. Ik heb mij nog net kunnen kwalificeren voor de B groep die zonder meer sterk mag genoemd worden.  De verslagen zullen dan ook hoofdzakelijk over die B groep handelen. De resultaten en klassementen van de andere reeksen kan je altijd consulteren op onze club site “ hetwittepaard.be” …  Seba zorgt ervoor dat die steeds up to date is!

 De B reeks is samengesteld uit een groep van 6 spelers met een gemiddeld Elo rating van 1656 en we spelen een dubbele Robin round. Hoewel de poules zorgden voor een puntenverschil tussen de gekwalificeerden (de 2 onderlinge resultaten worden meegenomen) kunnen we toch op een zeer open competitiestrijd rekenen. Er zijn immers nog 8 wedstrijden te spelen.

 Op vrijdag 29/01/2016 gingen we van start … t.t.z. de anderen want Jean - Jacky werd op verzoek van Jean uitgesteld. Tijd genoeg voor mij om dus te kijken war de anderen spelen ;-).

Direct een clash tussen 2 spelers die al starten met ander half punt. Piet met wit tegen Guy. Geen verrassingen in de openingskeuze … Reti … en het blijft gelijk opgaand. Toen Piet de e lijn opende kwam er wel wat druk langs die kant. In een moment van tijdelijke schaakblindheid antwoordde Guy hierop met zijn loper op een ongedekt veld te plaatsen.  En ja hoor langs die open e lijn kon Piet met een tussenschaak die volle loper zonder tegen compensatie binnen rijven. Guy keek even verbouwereerd, zag dat dit hopeloos was en gaf dan ook maar op: 1-0. De tweede partij was tussen nog puntenloze Niels met wit tegen de voorzitter himself, ook al anderhalf punt. De voorzitter deed dat zoals gewoonlijk rustig aan en won plots een stuk. Niels legde er nog een stuk bovenop om aanval te krijgen maar onze voorzitter bleef rustig, consolideerde en deed toen zelf een schijn offer om een toren terug te winnen.  Nu vond Niels het welletjes en eindigde zijn lijden door opgave. 0-1.

De stand:

De inhaalpartijen:

R1: Jean (U) - Jacky