23. jan, 2016

En deze keer was het niet Jean die te laat aan het bord verscheen

Op vraag van enkele spelers had de  toernooileiding beslist om de start van het tweede deel van het clubkampioenschap nog een week uit te stellen en een bijkomende inhaaldag in te lassen. Tevens kon zo ook de laatste uitgestelde partij, Bart M vs Dennis, die bepalend is voor de samenstelling van de B en C reeks, nog afgehandeld worden. Dit was Dennis even ontgaan want hij had een verplichting die avond en verscheen uiteindelijk slechts om 22u45 in het clublokaal.  Sportief zoals wij hem kennen nam de voorzitter nog plaats aan het bord en de partij werd alsnog aangevat zij het met een ietwat aangepaste cadans (geen increment van 30" per zet).  Geen verrassingen ... Bart opende met zijn traditionele "ontslag opening"  C4 en Dennis reageerde op zijn gebruikelijke on-theoretische manier met e6 ... het leidde naar een soort dame Indische opstelling. Lang bleef het gelijk maar toen Bart de kwaliteit won kreeg hij toch serieuze winstkansen.  Gezien het late uur stelde hij prompt remise voor wat Dennis "moest" weigeren want bij remise zakt hij naar de C reeks. Bij gelijk puntenaantal staat Niels voor hem in scheidingspunten.  Dennis doet dat niet slecht en lijkt stand te kunnen houden rekenend op zijn vrijpion ... in tijdnood weet je maar nooit!  Toen Bart echter nog een paar torens kon afruilen bleek zijn toren en paard toch te sterk voor Dennis' paardenkoppel.  Pion winst volgde en creatie van een eigen vrijpion die niet meer te stoppen viel ... 1-0.

De B reeks wordt dus:

Guy, Jean, Piet, Bart M, Niels en Jacky ... dit wordt vuurwerk! Hierna de uitgangssituatie met de onderling reeds gespeelde poule partijen:

 

Ook de C reeks is niet van de poes:

Geert V, Dennis, Jonas, Renaat, Christian, John en als 7-e Etienne Demaeght, die erbij komt op basis Elo (1526 , beslissing TL).

De samenstelling van de A en D reeks was al eerder gekend en kan je vinden op onze website.  Vanaf volgende week trouwens zorgt Seba elke week voor een update van de uitslagen en klassement van de 4 reeksen.  Noteer dat in het klassement de onderling gespeelde parijen van uit de poules al onmiddellijk zullen opgenomen worden in het klassement en voor de C reeks ook de byes (gezien 7 spelers).  Zo krijgen we steeds een goed beeld van de stand van zaken.  

Terwijl er gewacht werd op Dennis profiteerden Niels en Guy ervan om John te gaan bezoeken en hem de Crowd funding enveloppe te bezorgen.  Hij apprecieerde de geste ten volle en volgende week is hij er weer bij!

Verder werd nog de partij Christian -Etienne ingehaald: 0-1.  Er zal met nieuwkomer Etienne moeten rekening gehouden worden in de C reeks!

De rest van de aanwezigen blitzte er maar op los.

Afspraak volgende vrijdag ... let the games begin!