15. jan, 2016

Belangrijke dag voor de samenstelling van de reeksen ...

We worden verwelkomd met een drankje door fiere voorzitter Bart die net opa geworden is.  Proficiat!

In de A poule kregen we de top match van de avond: Aurèle - Guy.  Bij winst gaat Aurèle naar de A-reeks in de clubcompetitie.  Bij remise valt dit Guy te beurt. Aurèle heeft niets te verliezen, is al zeker van een B plaats, en kiest dan ook resoluut voor de winst. In zijn gebruikelijke ononrthodoxe aanvallende stijl biedt hij een centrumpion aan voor een snelle ontwikkeling. Guy neemt de handschoen op en probeert de pluspion te houden.  Dit lukt aanvankelijk goed maar zijn ontwikkeling lijdt eronder.  Na afruil van enkele stukken waaronder de dame besluit Guy zijn pluspion terug te geven om zijn stukken actiever te maken. Zijn stukken zijn echter minder gecoördineerd dan die van Aurèle die hiervan profiteert om zijn vrije randpion te laten oprukken. Guy , met zijn overbelaste en afgesloten koning, moet machteloos toezien hoe Aurèle zet na zet zijn positie verbetert tot promotie niet meer te pareren valt 1-0.  Aurèle naar de A niettegenstaande een sterke prestatie van Guy die de B reeks vervoegt 

In de B-poule werd ook nog de inhaalpartij Bart M - Niels gespeeld.  Bepalend voor een plaats in de B reeks. Bart is al zeker van zijn B plaats, bij remise Niels ook.  Als Niels verliest dan kan Dennis nog zijn plaats in de B innemen maar moet dan wel nog winnen van Bart M. 1.c4 ... wat dacht je anders! Niels dreigt overwicht in het centrum te krijgen maar vergeet zijn Koning eerst in veiligheid te brengen.  Een dubbelaanval met de dame kost hem dan ook een stuk. 1-0 ... en het wordt uitkijken naar volgende week wie van Dennis of Niels een B speler of C speler wordt.

Tevens werd nog de 13-e ronde van de B poule afgewerkt.

Brecht - Frans 0-1.  Frans won maar Brecht speelde een zeer sterke partij.
Bart Q - Dave 0-1. Dave won vrij snel materiaal en de partij.
Duy - Piet remise.  Piet komt met een pion meer in een paard eindspel. Door een klein foutje verliest hij zijn pluspion en het eindigt uiteindelijk in remise. Bij de analyse zijn de meningen verdeeld maar één ding is zeker het was complex!

Voor de D reeks werd ook nog Seba - Michaël vooruit gespeeld 0-1.

Voilà ... de A en D reeks zijn definitief gekend. Voor de samenstelling van de B en C reeks is het nog wachten op de uitslag van de laatste inhaalpartij Bart M - Dennis! Wint Dennis dan gaat hij naar de B en Niels naar de C.  Raakt hij niet verder dan remise dan mag Niels naar de B en zakt Dennis naar de C.  Spannend! En net als voor mij het geval was in de A poule moet Niels nog een weekje nagelbijtend afwachten wat het wordt ... hij heeft het zelf niet meer in handen.