Results and ranking

8. dec, 2018

 

 

Met wit tegen Geert V.  Na de opening krijg ik snel de bovenhand en zwart is tot verdedigen gedoemd.  Ik zie echter spoken … en laat daardoor tot twee keer een overduidelijke winst schieten. En het wordt nog erger op zet 63 ga ik akkoord met remise ?? … in een stelling die Houdini taxeert op + 15 pffff! Toch niet zo moeilijk om te zien toch (zie stelling hieronder). Het manoeuvre is Kc3, Kb3,a4 ... en zwart mag opgeven Verdrietig.

Mijn excuses zijn: lichte tijdnood, tevreden met remise want daardoor stel ik mijn positie in de A klasse veilig, blijf ongeslagen (maar moet wel nog tegen nummers 1 en 2) en niet allerminst … geen goesting meer om avondpartijen te spelen ... Boos.

 

 

Alle resultaten ronde 9:

Bart M – Aurèle 1-0
Frans – Geert D 0-1
Jacky –Geert V 0,5-0,5
Jean – Guy 0-1
Dennis – Claudy 0-1

Klassement na ronde 9:

Inhaalpartijen

R3 Jacky – Bart
R5 Dennis – Bart
R6 Frans – Dennis
R6 Jacky –Jean
R7 Geert V – Niels
R7 Geert D – Aurèle
R8 Jacky - Claudy
R8 Jean-Dennis

 

1. dec, 2018

Voige vrijdag 23/11 was ik in Cambrai voor het toernooi Open Vétéran et Senior plus de Hauts De France. Ik moest mijn match tegen Claudy dan ook uitstellen. Ik deed het overigens uitstekend in Cambrai. Verslag vind je hier.  

Ronde 9 met zwart tegen Guy Feys ... een derby dus. Guy deed het behoorlijk goed maar kon niet echt het initiatief nemen en de stelling bleef dan ook lang evenwichtig. Wit kreeg wel een ietwat krampachtige stelling die hij via ruiltechniek redelijk goed kon oplossen. Bij een doorbraak poging van mijnentwege liep het haast verkeerd want ik riskeerde een pion te verliezen ... Guy vond echter de goede voortzetting niet en nam de verboden pion waarna mijn 2 niet verbonden vrijpions niet meer te stuiten waren.   

Alle uitslagen:

Dennis bye
Guy - Jacky 0-1
Geert V - Frans 0,5 - 0,5
Aiurèle - Niels 1 - 0
Claudy - jean 0-1
Geert D - Bart M 1-0

En een klassement:

 

17. nov, 2018

Wegens dubbele boeking (vergeten te melden) van de zaal moesten we uitwijken naar de refter van het college.  Gelukkig kon onze voorziiter iedereen (behalve Jean dan) nog tijdig verwittigen.

Dennis – Jacky 0,5-0,5
Claudy – Frans 1-0
Guy – Bart M 0,5-0,5
Geert V – Niels (Niels stelde uit)
Geert D – Aurèle (geert stelde uit)

Geert V en Aurèle speelden dan maar hun match van ronde 8 op voorhand. Het werd Aurèle – Geert V 0-1

 

10. nov, 2018

Geert D is bye maar kan zijn match tegen Niels van ronde 8 op voorhand spelen. Geert D won in een uiterst scherpe partij!

Ronde 8

Niels - Geert 0 -1

Ik stelde mijn partij tegen Jean uit.

De overige resultaten van ronde 6

Geert D bye

Aurele - Geert V (Geert V stelde uit)

Bart - Claudy 0 - 1

Frans - Dennis (Dennis stelde uit)

Jacky - Jean (Jacky stelde uit)

Niels - Guy 1 - 0 (op voorhand gespeeld)

 

3. nov, 2018

Ronde 5 was ik bye (dus een gratis punt) en deze vrijdag kon ik mijn inhaalpartij tegen Bart niet spelen ... reden: zie foto Cool Welcome to the world kleine Liv! 

Het tussenklassement in poule 1 ziet er na de inhaaldag als volgt uit: