Results and ranking

20. jan, 2020

Met wit tegen clubicoon Aurèle. Hij opent onconventioneel met c3 maar eindigt finaal in zijn gebruikelijke opstelling. Na de opening is de positie nagenoeg gelijk. Hij begint wel te dreigen op mijn Koningsvleugel en boekt hierbij ook terreinwinst. Ik krijg een ietwat krampachtige stelling maar vind net de juiste verdediging. Op zet 20 stelt hij remise voor.

11. jan, 2020

Met wit tegen vriend Frans. Meestal draait dit op een vreedzame remise uit. Dit keer was het anders … mijn voorbereidingen op de liga van zondag hebben mij hierin geholpen. In de opening moet Frans om het verlies van een stuk te verhinderen noodgedwongen de kwaliteit inleveren. Hij heeft wel enige compensatie want zijn loperpaar is ideaal opgesteld en ik heb wat zwakheden in mijn pionformatie. Het wordt dus opletten geblazen. Ik kan de open d lijn bezetten met mijn torens maar zijn loperpaar verhindert mij wel van in zijn kamp te penetreren. Op het gepaste moment geef ik de kwaliteit terug en kan zo een pion winnen maar met ongelijke lopers en elk nog een toren blijkt dit weer op remise uit te draaien. In een poging om zijn laatste toren van afruil te behoeden gaat Frans in de fout en verliest weer de kwaliteit. 1-0

29. dec, 2019

Met zwart tegen de clubkampioen. Ik verloor wel maar maakte het hem wel behoorlijk lastig. Een foutje in de opening koste hem een "boet" en het initiatief. Maar toen herviel ik in een oud zeer ... te snel spelen en liet zo op zijn minst de remise glippen en er zat zelfs meer in zegt Houdini!

In de stelling hiernaast win ik na zijn c3 de e pion!

16. dec, 2019

Ronde 12 zal ik skippen ... andere verplichtingen.

16. dec, 2019

Met wit tegen de sympathieke Michael.  Vanaf de opening kwam hij onder druk te staan en het ging van kwaad naar erger ... zodat hij al opgaf op zet 31 (T,L, P en pion achter). Alex Denys wees mij erop dat ik een mat in twee gemist had ... maar in zo een overwelgende positie zoek ik niet altijd naar de beste zet maar stop mijn analyses bij een variant die me nog meer materiaal voordeel oplevert.  

De stand .