29. sep, 2018

Terug in 4-e voor het seizoen 2018-2019: Ronde 1 op 30/9/18

We starten de Interclubs thuis tegen KISK2 … een ploeg met enkele gevestigde waarden aangevuld met enkele talentvolle jongeren.  Het wordt lastig zeker nu we Dave moeten missen. We spelen in N4 reeks H. Je kunt ons wedervaren volgen via deze link.

 

 

 

Aurèle ontmoet Francis Cottegnie (1761).  Zoals gebruikelijk speelt Aurèle aanvallend (en zonder veel na te denken). Dat had hem vroeg in de opening al een stuk moeten kosten maar gelukkig ziet zijn tegenstander de combinatie niet.  Of was dit misschien een gewiekst en geënsceneerd valletje ... Francis verbruikt daarbij in ieder geval enorm veel tijd … verliest in het vervolg van de partij enkele pionnen en moet uiteindelijk opgeven.

Geert met wit op bord 1 tegen Christiaan Vanroose (1813). Als naar gewoonte gebruikt Geert ten volle zijn tijd … een beetje “te” deze keer want hij gaat door zijn vlag op de … 30-e zet (was nog in mode clubkampioenschap van verleden jaar). Dit hadden we niet meegerekend.

Ik speel met zwart op bord 4 tegen Sofie Hüttl (1749) … één van die talentjes (geen onbekende voor mij).  Ik verlies uiteindelijk een pion en een supersterk loperpaar brengt me in zetdwang waarop een afruil van een licht stuk volgt. Mijn stukken staan nu puur defensief met een zeer beperkte beweeglijkheid. De vijandelijke Koning komt nu in actie om zijn vrijpion te ondersteunen.  De promotie is niet meer te beletten en dus opgave.

1-2 … alle hoop berust nu op Claudy om de nederlaag te vermijden. Claudy met zwart tegen Jorit Da Silva Héleno (1693), de kleinzoon van Francis.  Claudy komt een pion voor en beland in een toreneindspel  4 tegen 3 pionnen maar op dezelfde vleugel (veel remisekansen  dus). Jorit verdedigt secuur.  Claudy probeert en vrijpion te creëren maar schuift de verkeerde pion naar voren. Remise!

We verliezen met 1,5 - 2,5 ... slechte start.