Nieuws en matchverslagen

8. okt, 2018

Onze Voorzitter vond geen volk genoeg om een ploeg samen te stellen.  Gezien dit seizoen naar alle waarschijnlijkheid dit nog meermaals kan voorkomen werd dan maar beslist om algemeen forfait te geven. Bij afwezigheid van enkele titularissen is er bij de overige leden blijkbaar maar weinig enthousiasme om aan te treden. Spijtig!

29. sep, 2018

We starten de Interclubs thuis tegen KISK2 … een ploeg met enkele gevestigde waarden aangevuld met enkele talentvolle jongeren.  Het wordt lastig zeker nu we Dave moeten missen. We spelen in N4 reeks H. Je kunt ons wedervaren volgen via deze link.

 

 

 

Aurèle ontmoet Francis Cottegnie (1761).  Zoals gebruikelijk speelt Aurèle aanvallend (en zonder veel na te denken). Dat had hem vroeg in de opening al een stuk moeten kosten maar gelukkig ziet zijn tegenstander de combinatie niet.  Of was dit misschien een gewiekst en geënsceneerd valletje ... Francis verbruikt daarbij in ieder geval enorm veel tijd … verliest in het vervolg van de partij enkele pionnen en moet uiteindelijk opgeven.

Geert met wit op bord 1 tegen Christiaan Vanroose (1813). Als naar gewoonte gebruikt Geert ten volle zijn tijd … een beetje “te” deze keer want hij gaat door zijn vlag op de … 30-e zet (was nog in mode clubkampioenschap van verleden jaar). Dit hadden we niet meegerekend.

Ik speel met zwart op bord 4 tegen Sofie Hüttl (1749) … één van die talentjes (geen onbekende voor mij).  Ik verlies uiteindelijk een pion en een supersterk loperpaar brengt me in zetdwang waarop een afruil van een licht stuk volgt. Mijn stukken staan nu puur defensief met een zeer beperkte beweeglijkheid. De vijandelijke Koning komt nu in actie om zijn vrijpion te ondersteunen.  De promotie is niet meer te beletten en dus opgave.

1-2 … alle hoop berust nu op Claudy om de nederlaag te vermijden. Claudy met zwart tegen Jorit Da Silva Héleno (1693), de kleinzoon van Francis.  Claudy komt een pion voor en beland in een toreneindspel  4 tegen 3 pionnen maar op dezelfde vleugel (veel remisekansen  dus). Jorit verdedigt secuur.  Claudy probeert en vrijpion te creëren maar schuift de verkeerde pion naar voren. Remise!

We verliezen met 1,5 - 2,5 ... slechte start. 

 

30. apr, 2018

Thuis tegen Koninklijke Gentse 9 voor het plezier want de titel hebben we al een tijdje op zak. Toch willen we in schoonheid eindigen t.t.z. ongeslagen ... en dit lukt noch nipt 2,5-1,5! Volgend seizoen terug in 4-e nationale! Bravo aan allen die hieraan meewerkten.

14. apr, 2018

Op verplaatsing naar Oostende met 18 punten en kans om dit week-end al de kampioenstitel te kunnen vieren. Onze naaste belagers Roeselare2 en KBSK7 staan op 14 punten en nemen het op tegen respectievelijk KISK3 en KGSRL9 maar één bord punt voor ons is al voldoende om mathematisch zeker te zijn van de titel. 

 

De 10-e ronde gaat deze keer uitzonderlijk door in de Vindictivelaan 1 (Stadhuis) en niet in de Koninklijke stallingen. Onze tegenstanders aligneerden hun sterkste opstelling van het seizoen terwijl wij wat gas terugnamen en Geert Danneel en Claudy en Frans thuislieten. Maar geen nood, al snel had ik dat vereiste bordpunt beet 🙂 en wij wonnen ook deze ronde met 1,5-2,5.

25. mrt, 2018

Perfecte score!

En bijna mathematisch zeker van de titel!