Nieuws en matchverslagen

20. okt, 2019

We versterken ons met Geert Daneel op het eerste bord ... maar moeten ons toch tevreden stellen met een gelijkspel. Spijtig!

15. okt, 2019

Veurne doet het goed en wint opnieuw. De thuiswedstrijd tegen Izegem 2 werd met 3-0 cijfers overtuigend gewonnen. We staan metéén eerste in het algemeen klassement.

29. sep, 2019

Na onze desastreuze ervaring in N IV vorig seizoen (algemeen forfait in de 2-e ronde) doen we een nieuwe poging in N V.

Onze voorzitter maakte deze keer een rigoureuze planning voor gans het seizoen om catastrofes zoals verleden jaar te vermijden.

Voor de eerste ronde verplaatst de ploeg zich naar Gent om tegen KGSRL 12 te spelen. De ploeg won met 2,5-1,5 .

Ik speel ook de interclubs in Frankrijk, mijn optreden zal beperkt zijn als reservespeler. 

 

8. okt, 2018

Onze Voorzitter vond geen volk genoeg om een ploeg samen te stellen.  Gezien dit seizoen naar alle waarschijnlijkheid dit nog meermaals kan voorkomen werd dan maar beslist om algemeen forfait te geven. Bij afwezigheid van enkele titularissen is er bij de overige leden blijkbaar maar weinig enthousiasme om aan te treden. Spijtig!

29. sep, 2018

We starten de Interclubs thuis tegen KISK2 … een ploeg met enkele gevestigde waarden aangevuld met enkele talentvolle jongeren.  Het wordt lastig zeker nu we Dave moeten missen. We spelen in N4 reeks H. Je kunt ons wedervaren volgen via deze link.

 

 

 

Aurèle ontmoet Francis Cottegnie (1761).  Zoals gebruikelijk speelt Aurèle aanvallend (en zonder veel na te denken). Dat had hem vroeg in de opening al een stuk moeten kosten maar gelukkig ziet zijn tegenstander de combinatie niet.  Of was dit misschien een gewiekst en geënsceneerd valletje ... Francis verbruikt daarbij in ieder geval enorm veel tijd … verliest in het vervolg van de partij enkele pionnen en moet uiteindelijk opgeven.

Geert met wit op bord 1 tegen Christiaan Vanroose (1813). Als naar gewoonte gebruikt Geert ten volle zijn tijd … een beetje “te” deze keer want hij gaat door zijn vlag op de … 30-e zet (was nog in mode clubkampioenschap van verleden jaar). Dit hadden we niet meegerekend.

Ik speel met zwart op bord 4 tegen Sofie Hüttl (1749) … één van die talentjes (geen onbekende voor mij).  Ik verlies uiteindelijk een pion en een supersterk loperpaar brengt me in zetdwang waarop een afruil van een licht stuk volgt. Mijn stukken staan nu puur defensief met een zeer beperkte beweeglijkheid. De vijandelijke Koning komt nu in actie om zijn vrijpion te ondersteunen.  De promotie is niet meer te beletten en dus opgave.

1-2 … alle hoop berust nu op Claudy om de nederlaag te vermijden. Claudy met zwart tegen Jorit Da Silva Héleno (1693), de kleinzoon van Francis.  Claudy komt een pion voor en beland in een toreneindspel  4 tegen 3 pionnen maar op dezelfde vleugel (veel remisekansen  dus). Jorit verdedigt secuur.  Claudy probeert en vrijpion te creëren maar schuift de verkeerde pion naar voren. Remise!

We verliezen met 1,5 - 2,5 ... slechte start.