19. sep, 2018

Open 2018

De 33-e editie reeds! Ik schreef me in voor het B toernooi Elo < 1800. Het werd een kort toernooi voor mij want ik trok mij terug na ronde 4 voor de geboorte van mijn kleindochter "Liv" ❤.

Ronde 1 zaterdag 27 oktober om 16u.

Met wit tegen een niet geklasseerde speler (Estimé 1399).Dit heb ik niet graag want ik weet dat ik mij toch zo  moeilijk kan opladen voor dergelijke partijen.  Dus opletten: mijn tijd goed gebruiken, mooi en zonder fouten mijn zetten noteren en gefocused blijven. Dit lukt aanvankelijk aardig ... ik kom overwegend en dreigend uit de openingsfase, win een pion op zet 21 (+2,60 volgens Houdini) en bouw rustig mijn voordeel verder uit! Op zet 31 gaat het echter fout. Houdini taxeert de stelling op dat ogenblik +7 voor mij.

Ik zie de winnende zet (u ook ?) maar deze vergt wat calculatie en ik besluit dan maar een "onschuldige" afwachtingszet te doen ... Td1?? ... een blunder van formaat want mijn Toren staat "en prise"! De positie slaat nu om tot -16 in het voordeel van zwart en ik mag opgeven. Het kost me wel geen Elo punten ... maar het geeft wel een deuk in je vertrouwen voor het verder verloop van het toernooi.   

Gelukkig heb ik vooraf ingechecked in hotel "les Pelouses" in Stella Plage en ook gereserveerd voor s"avonds.  Enkele van mijn collega"s die dit niet deden mochten zich tevreden stellen met een broodje voor het slapen gaan.

Zondag 28 oktober ronde 2 om 14u30

Het is mooi weer en een lange wandeling op het strand van Le Touquet dringt zich op (zo kom ik aan mijn stappen ... het waren er 18700 !).

OK nu de partij ... met zwart tegen een Luxemburger .... 't is niet waar hé, weer een niet ge-rate speler (Estimé 1399) ... de vader van het jonge kereltje dat het toernooi zou winnen! Beter opletten Jacky en geconcentreerd blijven. In een mij door en door gekende variant win ik een stuk en deze keer blijf ik gefocused en haal het volle punt binnen maar weer geen Elo punten.

Maandag 29 oktober dubbele ronde

Na een stevig ontbijt ben ik klaar voor ronde 3 die start om 9 u.  Met wit tegen een 1390 Fide. Het gaat gelijk op ... tot hij zich op zet 30 pardoes mat laat zetten.  Vroeg gedaan, tijd voor een restootje en dan te voet naar de baie de la Canche  (mooi natuurgebied en 14300 stappen).

Om 16u start de 4-e ronde. Met zwart tegen een 1432 Fide, een te duchten tegenstander die ik ken. Op zet 40 besluiten we tot remise (0,00 zegt Houdini). 2,5 na 4 ronden.

En 's avonds met de collega's naar de "Cocq Hardi" waar we "habitués" geworden zijn ... het is er lekker en gezellig!

Dinsdag 30 oktober ... 7 u

Mijn vrouw belt mij op, de dochter krijgt haar kindje een beetje vroeger dan gepland 🙂. Valies maken, snel ontbijten, arbiter en tegenstander verwittigen dat ik afwezig zal zijn, uitchecken en in een mum van tijd zat ik al op de autoroute du retour. En ik was op tijd! Onze kleindochter Liv werd geboren om 15u36  (49,1 cm en 2,910 kg). Oma en Opa verry happy!

Dit toernooi zal ik niet snel vergeten 🙂!

Alle details via deze link .