10. jul, 2019

Brugse Meesters 2019: schaken in "Beautiful Bruges" van 11 t/m 15/8/19

Uit de "flyer": "De ‘Brugse meesters’ is een gezellig en heel internationaal getint toernooi in het hartje van de zomer, met deelname van meerdere grootmeesters en meesters. Combineer een bezoek aan Brugge met deelname aan ons toernooi.

Het toernooi heeft een nieuwe locatie gevonden in het oude centrum van de stad. De belangrijkste verblijfsmogelijkheden zijn dan ook vlakbij: van jeugdhotels over bed & breakfast tot betaalbare hotelkamers en vijfsterrenhotels. Brugge heeft het allemaal. Neem een kijkje op onze site voor enkele tips.

Parkeren vlakbij kan in de parking onder ’t Zand of in één van de andere stadsparkings. De gratis parking in de Magdalenastraat ligt op 10 minuten wandelen van de speelzaal.

In de analysezaal bewaren we de sfeer met een aangepaste lokale bierkaart. Voor de jongeren (en minder jongeren) zijn er trainers aanwezig om de partijen na te spelen en bij te leren."

Dit mag ik dus niet missen!  9 ronden "accelerated swiss" en lekkere restaurantjes op 't Zand 🙂. Ook Geert schreef zich in en zal ook als chauffeur optreden. Dank je wel Geert!

Paringen, resultaten en klassement kan je volgen op de website van het toernooi.

Slotbeschouwingen

  • Evenement gewonnen door GM Legky Nokolay met 7,5 uit 9.
  • De collega's van mijn club in Veurne deden het niet slecht.
  • Geert werd 36-e met een verdienstelijke 5,5 uit 9 (Hij speelde 2 x tegen de "grootten"  op de "live" borden!).
  • Jean begon sterk en viel dan een beetje terug.  Hij eindigt 103-e met 4,5 uit 9.
  • Ikzelf eindig op de 118-e plaats met 4 uit 8 (één ronde moeten missen voor een familaal evenement die ik niet wou missen).  Tevreden met dit resultaat want ik kreeg forse tegenstanders voorgeschoteld.  

Slechts van één zaak heb ik spijt: mijn verlies met wit in de 5-e ronde tegen de Italiaan Tommaso Penna (Fide 2014). In de bovenstaande stelling vond ik het beslissend stukoffer Pf6 ! ... en sta gewonnen.  In de afwikkeling naar het eindspel dreigt een remise door herhaling van zetten en hiervoor heb ik wel wat tijd nodig om dit te counteren. Ik vindt de winnende zet opnieuw en met nog 2'30" seconden op de klok voer ik die ook uit ... maar vergeet mijn klok in te drukken. Mijn tegenstander wacht rustig af tot ik door mijn vlag ging ... balen en kwaad op mezelf... maar de klok is nu eenmaal een onderdeel van de wedstrijd!