Open Brugse Meesters

22. aug, 2021

Met zwart tegen Shah Shrey (1233). Ik kom weer goed uit de opening (met 1 pion meer) en blunder dan opnieuw: paardvok op mijn twee Torens. Gelukkig kon ik de stelling gesloten houden en werd het uiteindelijk remise.

Conclusie van mijn toernooi ervaring: je mag werkelijk niets aan je hoofd hebben behalve het schaken zelf anders verlies je de concentratie en de blunders stapelen zich op.

22. aug, 2021

Met wit tegen Ramon Joeri (1335). In de opening win ik zijn Dame voor 2 lichte stukken. + 5 zegt Fritz. Ik doe een paar domme zetten en verlies nog de partij. Het is inderdaad soms moelijk om een gewonnen stelling te verzilveren.

18. aug, 2021

Weeral een niet geklasseerde youngster (18 jr) met zwart tegen Jolie Michel. Wat speel ik toch slecht tegen die niet geklasseerde , het is voor mij blijkbaar moeilijk om mij voor de partij op te laden. Weer een nederlaag door gemis aan concentratie.

17. aug, 2021

Gelleke en tempertuurcheck bij het betreden van de toernooizaal : OK.

Vandaag dubbele ronde en weer twee younsters werden mij voorgeschoteld.  Opletten dus om de "débacle" van gisteren niet te herhalen.

R5 met zwart tegen Decraene Lotus (1263) : ik heb haar remise voorstel aanvaard in een betere stelling ... schrik zeker.

Na lekkere mosseltjes genuttigd te hebbben op een restaurantje op 't zand R6 met wit tegen Van Gaal Jacob (1278) . Oef 1-0 na een scherpe partij, mijn aanval was sneller en het kwam op één zet aan.

Opgelucht dat ik het tij heb kunnen keren.

15. aug, 2021

Met wit tegen Delporte Mats weer een niet-geklasseerde youngster. Een Wetters jeugdtalentje die zijn eerste toernooi speelt maar zeker geen beginneling. Hij zit al aan stap 5 en Je zag dat ook aan zijn spel en zijn openingskennis. Ik pakte dit een beetje te licht op en voor ik het besefte stond ik in een moeilijke positie die mij een pion kostte. Kort daarop volgde nog een blunder door een stuk "enprise" te laten staan. 1-0 voor Mats. Er doen hier nog een boel youngsters mee in de U1800 ... ik zal moeten opletten of dit wordt een catastofe.